Orthodontie (volwassenen)

 

Volwassenen hebben niet altijd rechte tanden. Tegenwoordig zijn er veel volwassenen die een beugel willen.Dus het is niks aparts!!

Beugel op latere leeftijd

Een beugel op latere leeftijd is goed te doen. Vaak gaat het om een cosmetische ingreep, omdat je toch niet tevreden bent met hoe je gebit er nu uitziet.

Soorten beugels, slotjes en invisalign

Orthodontisten en tandartsen hebben keuze uit verschillende behandelmethodes om de tanden weer recht te zetten. Volwassenen zijn niet altijd geschikt voor alle soorten beugels. Orthodontisten kiezen ook steeds vaker voor witte slotjes; deze zijn minder zichtbaar in vergelijking met de bekende metalen slotjes. Onzichtbare beugels bestaan ook, de bekendste hiervan is Invisalign. Dit zijn onzichtbare harde plastic ‘aligners’die over de tanden heen geschoven worden.

Behandelplannen van tandartsen en orthodontisten

De orthodontist maakt eerst een behandelplan voordat hij aan de behandeling start. Tijdens de behandeling is het noodzakelijk om goed het gebit te onderhouden. Een bezoek bij de mondhygiëniste is aan te raden. Goed tanden poetsen bij een beugel is lastig, maar het is zonde als er gaatjes ontstaan.

Nederlands  English

Aangenaam...

Tineke Zeldenrust
Afbeelding Tineke Zeldenrust Sinds 1999 werkzaam als tandartsassistente. Een preventie assistente met zeer veel ervaring.

Nieuws

Vacature tandartsassistente/balie assistente
Wij zijn op zoek naar een tandartsassistente die het ook leuk vindt om aan de balie te werken
lees meer
31-05-2018